Zuid-Afrika – Rovos rail

Met de Rovos rail van Johannesburg/Pretoria naar Kaapstad.

Na een vlucht van 11 uur van Amsterdam naar Johannesburg en een goede nachtrust in Pretoria,vertrekken we om 15.00  naar Kaapstad vanaf het Rovos Rail Station met de “Pride of Africa”. Een afstand van 1595 km.  Na een hartelijk welkom, verkennen we de in Victoriaanse stijl gerenoveerde suite waar een welkomstdrankje klaar staat, om 19.30 uur volgt het diner (colbert verplicht). Een uitstekend diner met klassiek muziekje op de achtergrond. Geweldig.

De volgende ochtend is er een stop in Kimberly, sinds 1871 bekend om zijn diamanten. Eerst aan de oppervlakte, maar later werd er dieper gegraven, zo ontstond de Big Hole, het grootste hand gegraven gat ter wereld.

Om 12.30 vertrek uit Kimberly, er wordt een lunch geserveerd gevolgd door een High Tea en wederom een uitgebreid diner met gemarineerde struisvogel filet. We genieten van het afwisselende prachtige Zuid Afrikaanse landschap.

De volgende dag is er een stop in Matjiesfonteijn, een nu slapend stadje, maar in 1884 een bruisend rustpunt voor treinreizigers.  De rest van de dag is een heerlijke herhaling van verwennerij en relaxen. We zien echter ook “de andere kant” van Zuid Afrika.

Om 18.00 uur arriveren we in Kaapstad waar we opgewacht worden om naar Hotel The Table Bay at the Waterfront gebracht te worden.