Namibië

Namibië is ongeveer 20 keer zo groot als Nederland maar telt slechts 2 miljoen inwoners. Zodra we Windhoek verlaten zijn er nauwelijks meer geasfalteerde wegen, maar onverharde en stoffige wegen in een enorme uitgestrektheid. We rijden naar het Noorden voor een verblijf van drie dagen in Etosha NP.  De eerste giraffe en zebra worden gespot.  Etosha NP is 22.270 km2  groot en heeft een netwerk van 700 km onverharde wegen.

De volgende dagen rijden we rond op zoek naar wild. We zien in grote getale antilopen, oryxen impala´s, springbokken en gnoe´s.  Kudden zebra´s en olifanten. We vergapen ons aan leeuwen en hebben het geluk om de neushoorn langs te zien lopen. Bij de drinkplaatsen is het een drukte van belang en er wordt door oryxen en struisvogels een onderlinge strijd geleverd om het leiderschap.

Hyena´s, jakhalzen en wrattenzwijnen  worden eveneens regelmatig gezien.

Wij trekken door naar het Noorden van Namibië (Kaokaland). Hier wonen zo’n 17.000 mensen die behoren tot de Hererostam  en 5.000 Himba’s.  De Himba vrouwen wassen zich hun leven niet maar maken zich schoon door zich in te wrijven met een rode poederlaag die tevens beschermt tegen muggen en zonverbranding.

Langs de kust rijden we terug naar het zuiden. In Walvis Bay stappen we aan boord van de catamaran “Silvermoon” op zoek naar de walvis. De bultrugwalvis laat zich enkele malen zien, evenals robben en een paar dolfijnen. Duizenden robben liggen langs de kunstlijn op het strand.

De laatste dagen rijden we door de Namib Naukluft, het grootste beschermde natuurgebied van Afrika ( 50.000 km2 ) . Voor de Sossusvlei met de rode zandduinen staan we om 5.00 uur op. We zien de zon opkomen en sjouwen twee uur door het warme zand.

Het is een reis waar we nog lang van nagenieten.